pátek 9. listopadu 2012

Přešlapy aneb jak jsem si vybírala make up.



Když jsem přemýšlela, jaké téma si vybrat pro svou premiéru, řekla jsem si, že bude nejlepší začít tím, co jsem vám slibovala, a to, že se pobavíte. 
Takže první článek nese název: „Přešlapy aneb jak jsem si vybírala make up.“

Jako každý správný, moderní člověk, jsem k inspiraci k nalezení toho správného a dokonalého produktu právě pro mě, využila internet. Přečetla jsem pár recenzí, prolétla několik oficiálních stránek kosmetických společností, porovnávala kvalitu s cenou, v úvahu samozřejmě brala i své finanční možnosti, až má volba padla na CAVIAR LONG STAY MAKE-UP & CORRECTOR od DERMACOLU. Plná nadšení jsem vyrazila do nejbižší, a defakto jediné drogerie, do které se čas od času dostanu, abych si výše zmíněný produkt koupila.

http://www.dermacol.cz/dekorativni-kosmetika/tvar/make-upy/caviar-long-stay-make-up-corrector

První zádrhel nastal ve chvíli, kdy jsem zjistila, že můj vysněný make up mají pouze  v dosti tmavých odstínech.

Druhý, když jsem se rozhodla, že se teda poohlídnu po jiném. Přišlo mi, že musíme mít jako národ zvláštní  etnický původ, když všechny make upy, které jsem si prohlížela a poctivě testovala na hraně tváře (když jsem odcházela, musela jsem vypadat jako klaun), byly pořád ještě dost tmavé na mou, někdy až nezdravě vyhlížející, pleť. A to jsem si vždycky připadala jako prototyp bujné, slovanské ženy. Krev a mlíko. Asi jsem divná. Po dlouhých desítkách minut, kdy už mě pomalu „čekovali“ jak od pokladny, tak ostraha prodejny, jsem se rozhodla sáhnout po AFFINITONE od MAYBELLINE. Ne, že bych čekala nějaký zázrak, to rozhodně ne,někdo může namítnou, že jsem se prostě měla jít podívat jinam, ten ovšem nezná mou netrpělivou povahu – všechno nejlépe hned. Každopádně jsem si řekla, že když byl v akci za 220 Kč + pudr zdarma, že i kdyby to dopadlo špatně, nebude mě to zas tak mrzet. Podotýkám, že jsem si koupila odstín Vanilla Rose. Vzhledem k tomu, že tam nebyla žádná chytrá tabulka, jak jdou odstíny za sebou, jsem si neuvědomila, jak tmavý ve skutečnosti je. Drogérkové světlo nechť zhyne!

http://www.maybelline.cz/PRODUCTS/Face/MAKE_UP/Affinitone_Make_Up.aspx

Domů jsem dorazila celá netrpělivá, nového pomocníka pro bezchybnou pleť vyzkoušet. Na tvář jsem nanesla bázi pod make up SATIN MAKE-UP BASE od DERMACOLU, chopila se svého FOUNDATION BRUSHe od E.L.F.u a ladnými tahy make up začala nanášet…

Šok, který mě čekal bych nepřála skutečně nikomu. V umělém světle v koupelně jsem sice vypadala nepřirozeně, nicméně to ještě ušlo. Jakmile jsem se ale prohlédla na denním světle, musela jsem si pogratulovat. Mi-isho ty jsí génius! Všude píšou, že je to fool proof make up, se kterým se nedá dosáhnout efektu masky. Věřte mi přátelé, jde to. Alespoň mě se to podařilo.

Zklamaně jsem popadla miceálku od BIODERMY a masku šla odlíčit. 

To by mohl být ne příliš šťastný konec, kdybych ovšem já nebyla já a nedokázala se smířit s tím, že jsem takový blb a nejen, že si neumím vybrat odstín, ale zřejmě ho ani nanést. A to jsem poctivě nejdřív zahřívala na levé ruce, aby krásně splynul, pche!


Rozhodla jsem se dát sobě i AFFINITONU druhou šanci. 
Opět báze pod make up, tentokrát ale aplikace prsty a urputná snaha jej dobře rozetřít. 
Wow! Nepsali náhodou všude, že toho moc nezakryje? No musím říct, že mi krásně sjednotil odstín pleti a většinu toho, co jsem chtěla zakrýt, zakryl. Na zbytek, bohudíky, existuje korektor. Vypadalo to, až moc dobře, aby to byla pravda, a tak jsem se šla přesvědčit na denní světlo. No, jak to dopadlo? Posuďte sami:






Osobně si myslím, že odstín je sice pořád  trochu mimo, ale na druhou stranu zas nevypadám nezdravě bledě. Podle mě to docela ujde.

Použila jsem:
Bázi SATIN MAKE-UP BASE od DERMACOLu
Make up AFFINITONE od MAYBELLINE
Bázi pod oční stíny EYESHADOW BASE od ARTDECO
Paletku stínů UNDRESSED od MUA
Hnědou tekutou linku od E.L.F.
Řasenku ONE BY ONE WATERPROOF od MAYBELLINE

Co myslíte? Jak dopadl můj šílený lov na make up? Podotýkám, že pudr je za mě opravdu na nic, raději budu používat FIX&MATTE! Od ESSENCE, přijde mi, že se po AFFINITONu v kombinaci s AFFINITON pudrem dost lesknu. A co vaše zkušennosti s výberem make upu? Taky jste někdy šlápli vedle? A jaké máte zkušennosti s AFFINITONem? Doporučíte mi dobrý matující pudr? Essence je sice fajn, ale pěvně věřím, že na mě někde čeká ještě větší zázrak. Budu ráda za všechny vaše kometáře.

6 komentářů:

  1. Ahoj Milovnice všeho krásného :o),
    make upem co jsi si nakonec koupila, tedy od Maybelline Affinitone, jsi udělala dobrý tah. Také jej sama používám a už jsem vyzkoušela různé značky a tento rozhodně není špatný, i když netvrdím, že nejsou lepší. Ale plusem tohoto make upu je, že se velmi dobře a snadno roztírá prsty, dobře se vstřebává, že pak pleť vypadá přirozeně a i příjemně jemně voní, takže neruší nepříjemný "pach", který některé make upy mají.
    Mám sama také velmi světlou pleť, takže jsem zvolila také tento odstín, abych měla pleť s trochu zdravějším nádechem, což se povedlo, protože dost lidí ani nepoznalo, že bych make up měla:o)
    Ovšem je pravdou, že se musí používat s bází pod make up, jinak se během dopoledne vsákne do kůže a odpoledne už není pleť tak hezky vybarvená, takže je potřeba nanášet znovu, což není zrovna ideální.
    Mohla bych Ti velmi doporučit make up od L Orealu,ten byl také velmi příjemný, hezky zabarvil pleť do přirozené barvičky, dostatečně i kryl, i když nemám problém s pletí. Pouze se mi tehdy zdála cena vyšší, ovšem má to důvod, zase vydrží déle, protože na celý obličej stačí pumpičkou vymáčknout make up velikosti hrášku.
    Nějak jsem se moc rozepsala, jsem upovídaná :o) Tak se omlouvám a raději končím. Měj se fajn a hodně zdaru s novým blogem. Dana

    OdpovědětVymazat
  2. Dano vůbec mi nevadí, že ses rozepsala, vlastně jsem za to moc ráda. A jaký konkrétně od L'Orealu máš na mysli? True match? Taky jsem po něm pokukovala. Možná ho na Tvé doporučení vyzkouším ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, True match, a zrovna nyní je ve slevě v Rossmannu :o) Dana

      Vymazat
    2. Chjo, samotnou mě to štve, že takhle před Vánoci už není moc penízek na zbyt :o( nedávno byla akce na webu MUA, poštovné zdarma po celém světě a 25, nebo 30% (bohužel si nepamatuji přesně) na vše, to jsem se proklínala a teď ještě ty slevy na e.l.f. :o( Na druhou stranu se ale moc těším na Ježíška, letos by měl být bohatý :o)
      True match každopádně na tvé doporučení vyzkouším :o) ale až po novém roce :o(

      Vymazat
  3. jo to znám moc dobře, mám pleť jako Sněhurka a make-upy jsou pro mě horor... Drogerie už nikdy... Ještě, že jsem objevila BB creamy a je po starostech :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si teď objednala Caviar long Stay Make-up od Dermacolu, který jsem předtím zkoušela z pytlíčku (dvojku) a seděl mi vážně skvěle, tak už se na něj těším :D Jinak BíBíčka jsou pro mě momentálně favority a skoro nic jiného už nepoužívám :D

      Vymazat

Moc děkuji za Váš komentář :-)