pondělí 26. listopadu 2012

Můj první Senzabox, shrnutí + test 2 výrobků s překvapivým výsledkem



Je to tu - má první krabička krásy – Senzabox - Netrpělivě čekám - Po poledni mě trpělivost opouští a lovím na netu – Uloveno – Přichází zklamání… (Jak to, že ty předchozí boxy mi přišli jaksi nadupanější?) – Nadšení se sice nedostavuje, ale zklamání přechází v příjemné očekávání (Jenom ať dostanu tu cherry příchuť) – Přichází vztek (kolem páté hodiny odpolední) – Cesta na poštu –Troška vysvětlování stavu zaměstnanců pošty a že jeden doručovatel nemá šanci rozvést všechny balíčky po celém městě (malé městečko) – Příště využiji služeb kurýrní služby – Cesta domů – e-mail od české pošty, že jsem při pokusu o doručení nebyla zastižena – Opět vztek – Vybalování.








Každopádně Senzabox se ke mně nakonec dostal a jaké jsem z něj měla dojmy? 
Rozporuplné. (To jste určitě nečekali :o))

Nejdříve si představíme obsah krabičky:

V boxíku se nachází:

Figs & Rouge – Lip, face, hand and body balm
Podle popisu se jedná o 100% přírodní, 100% čistý, 100% bio balzám, takže je zkrátka stoprocentní :o) Využití nalezne na rtech, obličeji, rukou, nebo celém těle. Balzámy jsou prý milovány celebritami po celém světě. K nalezení jsou v boxu dvě příchutě – cherry & vanilla a peppermint & tea tree (někde jsem četla peprmint a čaj :o))
V boxu je plné 8 gramové balení.
 
Label.m – gentle cleansiing, deep cleansing, treatment shampoo
Podle popisu se jedná o profesionální vlasovou kosmetiku vyvinutou uměleckým týmem TONI & GUY pro použití v kadeřnických salonech. 
Vzorek 60 ml.

Lavera – Trend sensitiv – přírodní korektor
Má precizně maskovat začínající vrásky, stopy únavy i dlouhodobé nedokonalosti pleti. 
Je ve 100% bio kvalitě.
Plné balení.

Green Line – Clear active – dvoufázový odličovač očního make upu.
Obsahuje vitamín E, vytážky mandle a ginka. Měl by zklidňovat a vyživovat pokožku okolo očí.
Plné balení

CHI – Silk infusion – vlasové hedvábí
Hedvábný komplex pro výživu vlasů by měl pronikat do struktury vlasů a obnovovat ji. Má dodávat ohromnující lesk.
Vzorek 15 ml.

tetesept – zdravotní koupel Relaxation
Obsahuje kombinaci éterických olejů, citronové trávy a levandule, které mají dopomoci k dosažení pocitu uvolnění a relaxace.
Vzorek 80 g.

Sečteno podtrženo, listopadový Senzabox obsahuje 6 výrobků, z toho jeden má být dárkem navíc a další 3 jsou plnými produkty. Logicky jsou tedy zbývající 2 výrobky vzorky.

Ještě než se dostaneme k mému názoru na obsah, ráda bych podotkla něco k balení.
Krabice je pevná, barevná kombinace mi nepřipadá morbidní, jak jsem někde četla, naopak elegantní, ale ta výpň je děs běs. Dcerka hrábla do krabice a bylo to všude, kousky nastříhaného (papíru?) materiálu a prášek z něj byly na koberci, ze kterého se špatně dostávaly, k tomu se prášek usadil na výrobcích (tentokráte ne vinou dcerky) a musela jsem je otírat.

Tak a teď konečně:
Co si myslím o současném Senzaboxu já?
Balzám Figs & Rouge – Díkybohu za třešňovou příchuť, peprmintová by pro mě byla nepoužitelná. Balzámek jsem hned otevřela, nebo lépe řečeno mi pomohla dvouletá dcerka, která se rozbalování účastnila. 
Hned do něj hrábnula dvěma prstíky. (Málem jsem dostala infarkt.) 

Byla jsem potěšená tím, že parfemace není extra silná, teda ne, že by to taky nebylo fajn, ale nedávno jsem si koupila sadu 8 Lip smackerů (Už se chystá článek), takže voňavých balzámů na rty mám víc, než dost. Každopádně mě moc příjemně překvapila konzistence. Zatímco Lip smackery mi připadají hutnější, tahle bio pecka je na rtech moc příjemná, není teda kissproof (opět ozkoušeno dcerkou) ale i tak příjemně zjemní rty. (Prakticky okamžitě.) Za mě opravdu super věcička.
Gentle cleansing shampoo – 60. ml. balení vypadá opravdu moc roztomile. Šampon voní příjemně květinově. Něco mi to připomíná, nevím sice co, ale ta vůně je mi takhle v lahvičce moc příjemná. (Uvidíme, co to udělá na vlasech) Zatím nevyzkoušeno, ale už se moc těším :o)
Vlasové hedvábí Silk infusion – Zatím nevyzkoušeno, ale jsem na to upřímně zvědavá. Jen ta velikost mohla být krapítek větší. Neříkám hnedle 60 ml. jako šampon, ale takových řekněme 30 by nebylo úplně k zahození. Bojím se totiž, že tu minimini lahvičku někam založím a už nenajdu. Nevím, jak jste se do balení dostávaly vy(které ho máte), ale mě se to zatím(spíše kvůli delším nehtům), nepodařilo, počkám tedy na manžela. Každopádně i přes folii je cítit podivně pánská vůně. Počkám si na účinky, ale vůně je mi zatím spíš nepříjemná.
Mořská sůl do koupele – Nevyzkoušeno a tak to nejspíš nějakou dobu zůstane. (Máme sprchový kout) Původně jsem přemýšlela, že pytlíček pošlu někam dál, ale nakonec jsem si sobecky řekla, že si i já zasloužím relaxaci a s manžou jsme se dohodli, že si společně zarelaxujeme ve vaně u jeho rodičů, kam pojedeme na Vánoce.Takže relaxaci zhodnotím až potom ;o)
Přírodní korektor – No abych řekla pravdu, mám teď korektorů tolik, kolik potřebuji a tak jsem z něj zas až tak nadšená nebyla. 
Každopádně jsem ho hned podrobila menšímu testu a výsledek mě překvapil:

První z leva je Lavera, druhý je e.l.f. – korektor na kruhy pod očima a rozjasňovač 2v1, třetím je Matt Control od Dermacolu. Jako podklad jsem zvolila skutečnou výzvu a to krémové linky od e.l.f.u.
Můj systém používání korektorů je následující – Na kruhy pod očima žlutý (NYC), na pupínky zelený (NYC) na to make up, až na něj korektory béžové. Používala jsem korektor od e.l.f.u na kruhy pod očima a od Dermacolu na pupínku. Korektor od e.l.f.u asi vyměním za Laveru, vypadá to, že by mohl fungovat lépe (Každopádně rozjasňovače se nevzdám, pod obočím vypadá naprosto božsky) a Matt Control od Dermacolu zůstane. (Na pupínky je to vážně neuvěřitelný zázrak) Ono to sice na té fotce není vidět, že by tak zázračně kryl, ale to je tím, že jsem nemohla přitlačit, aby se linka nerozmazala (já vím, měla jsem počkat, než pořádně zaschne, každopdáně i tak měli korektory šanci stejnou) Jinak na něj ovšem nedám dopustit. Určitě vám o něm ještě napíšu.

Odličovač očního make upu – Tento výrobek jsem také podstoupila testu. 
Protivníkem mu nebyl nikdo jiný, než miceálka od Biodermy. Určitě si teď všichni říkáte, že odličovač Green Line neměl pražádnou šanci. Proto Vás nejspíš překvapí následující: 

Na ruku jsem nanesla voděodolnou řasenku (Děkovala jsem v duchu za to, že mám chloupky blonďaté, protože jinak bych asi vypadala jako opice) a následně odlíčila odličovačem Green Line a Biodermou. Oběma jsem dala stejné šance, a proto jsem pokaždé přetřela řasenku maximální vyvinutou silou 5x nahoru a 5x dolu, dohromady tedy 10x. 
 
Velice mě překvapilo, když po Biodermě (na fotce vlevo) trocha řasenky (i když zanedbatelná) zůstala, zatímco Green Line si s řasenkou s přehledem poradil už někdy po 7. tahu. 
Pokoušela jsem se nafotit, ale moc to nešlo. Každopádně přesto, jak jsem vůči němu byla předem skeptická, jsem se rozhodla ho naplno otestovat s pořádným líčením (báze, stíny, linky, řasenka) a uvidíme, co to udělá. Zatím jsem ale dost překvapená a produktu fandím, určitě nebude špatný. Vůni jsem nějak nepostřehla, takže moc výrazná nebude.

Na závěr foto všech papírů, které k Senzaboxu byly přiložené(kromě průodního dopisu se seznamem výrobků, ten je vyfocený na začátku). Někomu to může vadit, někdo bude nadšený. Mě je to víceméně jedno, jestli tam jsou, nebo ne. Moc jsem je nezkoumala.


Doufám, že jste se u mého zdlouhavého článku moc nenudili a budu moc ráda za vaše postřehy. Například jak jste byly s boxem spokojené, teda pokud jej máte. Pokud ne, zaujal by vás takovýto obsah? Osobně můžu říct, že kdyby tam byly ještě tak dva vzorečky, nebo ještě něco z kosmetiky, ať už třeba mono stín, tak bych byla opravdu nadšená. Takhle jsem prostě a jednoduše spokojená. Nicméně i přes to jsem se rozhodla dát Senzaboxu ještě jednu šanci, jak se vytáhne s Vánoční edicí a pokud se s dalším boxem popere hůře než Ladybox, asi se stanu jejich věrnou zákaznicí(Rozuměj Ladyboxu). Poslední balíček mě totiž, i když jej nevlastním, nadchnul více. A jak jste na tom s boxy krásy vy? Řadíte se spíše k příznivcům Senza, nebo Lady boxu a jak to vidíte se svými sympatiemi do budoucna? Ráda si přečtu jakékoli vaše postřehy .o)

11 komentářů:

  1. Pěkný článek, trošku jinak psaný než všechny ostatní o obsahu SenzaBoxu - líbí se mi :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezký článek. Já se k rozbalování dostala až kolem osmé večer a na takové testy už jsem neměla energii. Moc ti závidím příchuť balzámu i když ti do něj malý ďáblík zabořil prstíky. Taky používám Biodermu a je pravda, že s tímhle odličovačem šla řasenka dolů líp ale ta mastnota mě trochu rozhodila. Uvidím zda si zvyknu.

    OdpovědětVymazat
  3. Holky moc Vám děkuji, ani nevíte jak moc mě vaše milá slova nakopla a jak si jich cením :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Máš moc pěkný článek.A tvůj blog jsem si zamilovala jen tak dál.Máš úžasný blog už jsi vyzkoušela něco ze Senza Boxu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj brunerko ;-) Moc děkuju za taková milá slova. Měla jsem teď tak trochu krizi, jestli je to vůbec k něčemu pokračovat, ale i díky tobě jsem se rozhodla, že se budu moc moc snažit se blogu věnovat o trochu víc :-) Ze Senzaboxu jsem až na koupelovou sůl vyzkoušela všechno. Ještě výrobky podstoupím pořádnému zkoumání, ať se můžu plnohodnotně vyjádřit. Článek chystám na dobu před expedicí prosincového. Budu moc ráda, když opět nakoukneš. Posílám moc pozdravů Mi-isha

      Vymazat
  5. Jujky samozřejmě jsem chtěla napsat brunetko, omlouvám se za přepsání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu se těšit na recenze.A na tvé další články...Vážně pokračuj :-)

      Vymazat
  6. Ahojky....opět se jsem sem zavítala po trochu delší době :o)Senza box mi přišel také a jsem s ním spokojená, zrovna tak jako s tím říjnovým, ikdyž ten byl možná trochu lepší, ale není vždy posvícení.Píšeš, že by jsi peprmintový balzám rty nevyužila. Také jsem napřed nebyla z této příchuti moc nadšená, ale pak jsem změnila názor, protože to vůbec není agresivní a pálivé, tedy nedostavila se mentolová příchuť, ale rtech je báječně příjemný a rty jsou pak příjemně vláčné.Takže za mne spokojenost. Vyzkoušela jsem také oční dvoufázový odličovač, a ačkoliv nemám ráda tyto olejové a mastné, tak mne natolik vyhovuje, že si jej budu kupovat i do budoucna, protože přesně jak píšeš, tak skvěle a zlehka odličuje.
    Recenzi jsi napsala moc pěkně a budeme se všechny společně těšit na prosincový Senza box, protože si od něj dost slibuji, když budou ty Vánoce :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajaj....zapomněla jsem se podepsat....Dana :o) Vlastně jedna z prvních tvých čtenářek a mám prvenství v komentářích :o))

      Vymazat
  7. Neboj Dančo moc dobře jsem poznala, že jsi to ty. :o) Myslím, že asi jen tak nezapomenu na prvního člověka, který mi dal najevo, že si nepíšu jen tak sama pro sebe :o)
    Na prosincový Senzabox jsem moc zvědavá a doufám,, že zvládnu napsat článek tak rychle jako naposledy, 17. jedeme k manželovým rodičům, tak už bohužel nebude tolik času na psaní :o( ale budu se snažit, slibuju :o) Objednala jsem si i prosincový Ladybox, tak jsem zvědavá, který z nich na Vánoce více zaválí :o)
    Necháme se překvapit a pak se můžeme o dojmy podělit :o)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Váš komentář :-)