pátek 30. listopadu 2012

LIp Smackery - sada 8 kusů



Určitě už jste o téhle slaďoučké a voňavoučké dobrůtce na rty slyšeli. V Americe se prodávají ve všemožných příchutích, u nás se dají koupit hlavně (ale nejen) v příchutích nápojů společnosti Coca Cola. V kamenném obchodě je koupíte buď v Intersparu (No vážně), ale většinou nemají moc příchutí, nebo v obchůdku s doplňky Claire’s, kde jsem je pořídila i já. Někdy je mívají i na Aukru.
Protože jsem strášně moc zvědavá, nestačila mi na vyzkoušení jen jedna příchuť, ale pořídila jsem si rovnou celé balení obsahující 8 kousků. Ono, když si to člověk spočítá, tak to potom peněženku tolik nebolí. V Intersparu stojí jeden 69 Kč, zatímco v Claire’s astronomických 109 Kč! Sada osmi kousků (a že to byly kousky lákavé) vyšla na, a teď, kdybyste mě zabili, tak si nevzpomenu přesně, něco málo přes 400, asi 410, nebo tak nějak. Což sečteno podtrženo vychází na cca 50 Kč za jeden a to už je cena vcelku přijatelná. 
                                   Lip smackery, které se mi podařilo doma najít :o)

A jaké příchutě moje sada sadička obsahovala? (No dobře, klidně se mi smějte, ale když já jsem z nich tak upřímně nadšená :o)) Největšími favority jsou pro mě ochucené koly – cherry a vanilla. Vůní i chutí jsou originálu skutečně věrné a já je mám i v tekuté podobě moc ráda. Co mě naopak moc neučarovalo, byly příchutě Sprite a strawberry Fanta. Sprite sice voní opravdu autenticky, ale chutná mi trochu jako roztavený plast (nebo jak to popsat), ale ani to by mi nevadilo tolik, jako to, že po pozření mi zůstává na patře taková ostrá pachuť, které se ne a ne zbavit. Naopak jahodová Fanta sice slaďoučce chutná, ale naopak mi moc nevoní. (Je dost těžké se mi zavděčit :o))
Pátou vůní je klasická Coca Cola, kterou jsem neměla moc šanci ochutnat, neboť mi byla okamžitě-střelbitě zabavena manželem se slovy: „Když už se pro to táhnu, ať z toho alespoň něco mám.“ Nicméně, kdybyste zavřeli oči a čichli si k balzámku, vsadím se, že 99,9% z vás by prohlásilo, že cítí kolové bonbony Haribo. Chuť můžu zhodnotit pouze zprostředkovaně, jak chutná při polibku :o) A je to teda lepší, než nic, to vám povím. Doporučuji naordinovat vašemu protějšku ;o)
A nakonec nám zůstávají ochucené Fanty. Pomerančovou jsem ani nečichala a nechutnala, protože mi to vzhledem k tomu, že ji chci využít jako dárek, přišlo neetické. Stejně tak Sprite jsem z téhle sady neotevírala, měla jsem už předtím z Intersparu. 
Dále tu máme Fantu grape a pineapple a to jsou vůničky, to jsou chutičky. Hned po ochucených kolách moji favoriti :o) 
Na Spritu v pravo je dobře znát nošení po kapsách. Etikety bohužel moc nevydrží :o(

Takže shrnuto podtrženo. Z osmi, čtyři příchuti zbožňuju, o jednu jsem byla násilím připravena, ale i tak z ní mám užitek :o), dvě využiji jako dárek (myslím si, že vděčný) a jedna skončila kdoví kde (nepátrám po tom) Každopádně i tak tuhle sadu moc doporučuji. 
Co vám nesedne, tím můžete někoho podarovat a pokud neměl do té doby o existenci lip smackerů tušení, bude 100% nadšený. (Nadšený určitě bude i ten, kdo o nich tušení měl :o))
A teď k tomu, pro někoho, nejdůležitějšímu, a to k vlastnostem téhle voňavé a chutné legrace. Vzhledem k tomu, že s péčí o rty nemám nějak extra zkušennosti, tak nemohu úplně posoudit, jak ozdravující má účinky, každopádně na rtech je mi moc příjemný a s drobnějším popraskáním rtů si taky poradí. Mezi lip smackery jsem použila medové Labelo a přišlo mi, že na puse nic nemám, takže oproti Labelu určitě odporučuji.
                    Ještě jednou vyfocené opotřebování etikety u používaného Spritu

Máte doma lip smackery? Nebo si je plánujete pořídit? Co si myslíte o ceně, připadá vám úměrná kvalitě? Jaká je, nebo by byla vaše nejoblíbenější příchuť?

6 komentářů:

  1. Chtěla jsem si tyto Lip smackery také koupit, když jsem se o nich dočetla zhruba před měsícem a půl na blogu u Mii, ale v Intersparu jsem je nesehnala, takže jsem byla zklamaná. Těšila jsem se hlavně na vanilkovou Coca colu..třeba ještě seženu ...opět hezky napsané, hned má člověk chuť vlastnit všechny kousky...Dana

    OdpovědětVymazat
  2. Dančo Lip Smackery ti určitě moc doporučuji, ale je pravda, že ne v každém Intersparu je mají. Manžel kvůli němu sjel půlku Prahy, než ho sehnal a to měli jen ten Sprite (Bylo to myslím na Pankráci)
    Budu ti moc držet palce, ať se ti podaří nějaký sehnat, na rtech je to blaho :o) Jinak malý tip: Vanilková kola se dá koupit v Praze na I.P.Pavlova v obchodě s dobrůtkami The Candy Store, mají tam třeba i cherry-vanilla Dr. Pepper a další a další ňamky. Samozřejmě docela dražší, ale na druhou stranu, když to člověk chce jen ochutnat a ne se tím opíjet po litrech :o) Ale samozřejmě nevím, jak daleko to do Prahy máš...

    OdpovědětVymazat
  3. Tehdy jsem právě byla na Pankráci a bohužel nic...jsem z Prahy, takže si na ten Pavlák sjedu, díky moc za typ :o)Dana

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám zatím jenom Fantu a jsem z něj nadšená, taky bych chtěla tu sadu :)

    OdpovědětVymazat
  5. jo tuhle sadu mám taky, je boží :D. KOupila jsem jí v Německu v Douglasu, když tam byl nějakej výprodej, stála mě krásných 5 eur <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bych brala taky :D K Vánocům jsem nadělila každé švagrové po jednom a je po nich teď docela sháňka :D

      Vymazat

Moc děkuji za Váš komentář :-)