úterý 9. dubna 2013

Zázračný HomeMade peeling inspirovaný Moorou



Já už to prostě nevydržím :D 

V jednom z posledních článků jsem vám psala, že testuju úžasný homemade zázrak a protože jsem z něj opravdu vyplesklá, musím tohle poselství dokonalé pleti poslat dál :-)



Na peeling/masku jsem narazila TADY u Moory a po jejím verdiktu: Je to neuvěřitelné, ale ono to opravdu viditelně rozjasňuje a zesvětluje. Dále čistí černé tečky a taky trochu peelinguje.“ jsem byla přesvědčená, že to prostě musím vyzkoušet. 
Ingredience stojí pár „kaček“ a kdyby to nefungovalo, tak bych vzhledem k investici, rozhodně neoběsila :D


A víte co? Ono to opravdu funguje!!!



K Moořinu původní složení – Sušené Mléko a Bramborový Škrob jsem přidala ještě Jedlou Sodu a nestíhám se divit. 


Proč jedlá soda? 

Protože Moora na tenhle nápad přišla TADY a v původním složení byl, kromě pár další věcí, medový prášek, který se používá do pečení. V tu chvíli mě napadlo, že by nemuselo být úplně marné, použít něco, co se do pečení používá běžně v našich končinách... 
Klasický prášek do pečiva pro tenhle typ použití diskvalifikuje složení (kromě právě jedlé sody obsahuje třeba sulfáty a další věci, které na pleti můžou udělat vyloženě paseku) a o účincích jedlé sody jsem už kdysi četla v souvislosti s účinky proti akné hotové ody. 
Taky mě trochu postrčilo, že korejská značka Etude House má celou řadu „Baking Powder“ věnovanou očistě porů (můžete se mrknout třeba TADY).

Takže moje konečné složení je:

Sušené mléko
Solamyl (Čistý bramborový škrob)
Jedlá soda



Všechno jsem v misce smíchala v poměru – 50 g. Sušeného mléka + 50 g. Solamylu + 10 g. Jedlé sody a uložila do uzavíratelné nádoby. 
Před každým použitím stačí akorát nádobku protřepat, nasypat směs na ruku a zalít troškou vody. Nanáším pak na navlhčený obličej a tak půl minutky masíruji. Trochu mi vadí jak přípravek „voní,“ Moora sice píše, že voní po sušenkách, ale já prostě cítím sušené mléko, no po pár dnech už jsem si na to docela zvykla. 


Moora se v souvislosti s aplikací zmínila o Bukkake party (pokud nejste na čuňačinky, raději neklikejte), a tak jsem čekala, že budu mít obličej bílý a víte co? Není to bílé, je to tak jakoby bíle průhledné, no přesně jako… Bléé

Děkuji ti Mooro za příspěvek do „Slovníku slov o kterých už nechci nikdy v životě slyšet.“


Peeling (spíše než maskou bych to nazvala peelingem, protože zrnka jedlé sody tuto službu vykonají perfektně) je zázrakem opravdu neskutečným. Hned po prvním použití je viditelné rozjasnění a vyhlazení pleti. Po několika použitích (první týden jsem používala 2x denně, teď už jen jednou, nebo občas obden) jsou pory stažené a po černých tečkách ani vidu, ani slechu. Po pár dnech jsem si skutečně všimla toho, že mám sjednocenější barvu pleti a to nejlepší na konec - během 10 dnů jsem se zbavila nechutného akné, se kterým už bojuji několik měsíců. 
Ani se mi tomu nechce věřit, nejen že jizvičky a fleky po starém akné postupně mizí, ale zároveň léčí akné rozbujelé a pupínek se mi od té doby neudělal ani jeden. 



Za sebe vám stoprocentně doporučuji tenhle domácí mišmaš vyzkoušet. Já už si určitě jen tak nekoupím jiný peeling :D


A jak jste na tom s homemade zkrášlovaly vy? Máte nějaký zaručený tip? Nebo odstrašující případ? (Já nemůžu mít kdekoli na těle skořici, naposledy jsem jí měla v domácí masce na vlasy, která mi stekla na obličej, ramena, záda a na těchto lokacích jsem byla ještě týden rudá jako rak a šíleně to pálilo) 

Vyzkoušíte tenhle zázrak? Nebo už jste zkoušeli podle Moory? Pokud vyzkoušíte, budu moc ráda, když mi dáte vědět do komentářů, jak tenhle zázrak fungoval na vás :-)


23 komentářů:

  1. to teda musím vyskúšať! zázraky môžem :D

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to..... zajímavě :D :) ale vyzkouším to :)) a jsem moc zvědavá :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že zklamaná nebudeš ;-) Když tak dej pak vědět :-)

      Vymazat
  3. notvl, to teď budu muset asi taky vyzkoušet. jinak ani já nemůžu dát skořici, na vlasy ještě jo, ale na pleť prostě ne, jsem z toho pak celá osypaná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně vím, o čem mluvíš, skořice ve štrůdlu - ňam ňam, ale skořice v kosmetice - peklo!

      Vymazat
  4. Míšo, hned zítra jdu nakoupit ingredience. Jestli to bude lepší než dermalogica microfoliant, tak z toho budu jelen :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že to někdo porovnával v komentech pod Moořiným článkem :D Já jsem Dermalogicu "vyčenžovala" za tvářenku, tak porovnat nemůžu :-) Ale za těch pár penèzí, to je fakt mazec :D Určitě pak dej vědèt, jak si proti Dermalogice stojí, to mě fakt zajímá ;-)

      Vymazat
  5. Tak fajn, zítra si jdu pro škrob. :D
    Na vůni by mohl pomoct nějaký éterický olejíček, případně citronová šťáva... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý tip :-) Olejíčkem by se nemuselo nic zkazit :D Třeba s takovým Tea tree (samozřejmě v minimální dávce, aby mi to zase nesežralo obličej) by to mohlo být ještě účinější proti akné, i když si nedovedu představit, jak by to pak vypadalo, protože to už by pak muselo všechno zmizet ihned po aplikaci, aby to bylo ještě účinější :D

      Vymazat
  6. Jdu na to! Moora rules! :o) ale s tea tree nee, to by mi fakt sezralo oblicej, mam na nej alergii.. citronovy nebo levandulovy vyzkousim!

    OdpovědětVymazat
  7. :DDD tak a teď ti sem taky budou chodit omýlenci, co hledali porno:D

    jinak super doladění, zkusím i v týhle formě

    OdpovědětVymazat
  8. Zítra nakoupím ingredience a vyzkouším, ovšem teď si to budu asi navždycky spojovat s tím obrázkem z Wikipedie...:D

    OdpovědětVymazat
  9. Hodne me to laka, ale mam respekt z te sody, ani sama nevim proc...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vyzkoušej Moořin originální recept bez sody :D

      Vymazat
  10. Páni, to je zajímavé :) Uvidíme,ale mám chut to do budoucna vyzkošet! :) Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  11. Já to řikám furt, že Microfoliant od Dermalogicy je jen drahá soda a solamyl ! Díky, jdu testnout!

    OdpovědětVymazat
  12. To co píšeš je pravda a naprosto logické, všechno tohle funguje dokonale a jedlá soda vyčistí všechno, zuby, pleť, koupelnu... Dokonce se používá jako deodorant (je jedno jestli na tělo, do ledničky nebo se tim zasype sifon který začne smrdět).. Jedlá soda je úžasná, jen ji nemůžu nikde sehnat v krabičce, ale jen po pytlíčkách, největší ji maj asi v lidlu.

    OdpovědětVymazat
  13. se skořicí opatrně - dráždí kůži stejně, jako třeba papričky. Dá se toho využít (skořicový olej lehce přimíchaný do krému na nohy je skvělé zimní zahřívadlo), ale ne každá kůže to snáší dobře v koncentrovaném množství.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Váš komentář :-)