čtvrtek 4. dubna 2013

Trash Spot - všechno skončí brzy v koši :D



Když jsem včera večer stála v koupelně a zjistila, kolik produktů bude mojí koupelnu v brzké době (rozuměj dnes :-)) opouštět, řekla jsem si, že vám napíšu, jak jsem se kterým z nich byla spokojená. Samotnou mě tyhle typy článků baví číst, co vás?



Nejprve se mrkneme na vlasové produkty. Ačkoli normálně používám šampony bez silikonů, protože byly moje vlasy poslední dobou v příšerném stavu, dala jsem si menší silikonovou pauzu…
Přednášky o silikonech vás ušetřím, ale ve zkratce se má věc tak, že se silikony dělí na 3 skupiny. První jsou vymyvatelné, druhé částečně (nebo spíš časem) vymyvatelné a třetí nevymyvatelné, a to jsou právě ty, které dlouhodobým užíváním vlasům škodí, protože se na nich a na pokožce hlavy usazují - zatěžují a dusí je. Ty jsou mimo jiné nejlevnější, tudíž se nachází ve většině běžně dostupných šamponů.
Krátkodobé užívání silikonů, ale vlasům vyloženě neškodí. (Můj názor)
Posilují vlasy (takže se méně lámou), pomáhají proti třepení, řada z nich chrání proti UV záření a poškozením tepelnou úpravou.  Takže jsem usoudila, že v zájmu posílení vlasů, si dám jedno kolečko silikonů.


Elseve – Color Vieve od L’Orealu

No abych byla upřímná nic moc… Mám pocit, že mi začaly víc padat vlasy (ale nejspíš je to opravdu jen můj pocit), posílené mi teda moc nepřipadají a jediné pozitivum spatřuji v tom, že z vlasů voní opravdu dlouho po umytí (i po dvou dnech). Já už si tohle kombo určitě znovu nekoupím.

Balea – dvouminutová maska na vlasy s vůní kokosu. 

Tuhle masku jsem si koupila po té, co jsem o ní několikrát četla v dobrém a musím říct, že dobrá je. Silikony neobsahuje a příjemně voní. Je to taková ta vůně kokosu přislazeného vanilkou. Možná je až trochu moc sladká, ale mě to nevadí. Každopádně když si jí na hlavě nechám moc dlouho, vlasy jsou zplihlé a dříve se mi pak mastí, takže je spíš pro použití místo kondicionéru, ale tak funguje skvěle. Vlasy se dobře rozčesávají, jsou leské a lehké. Tuhle masku si určitě koupím znovu.



Fyziologická čisticí pěna La Roche-Posay

Moje první pěna na obličej a musím říct, že jsem se do té konzistence doslova zamilovala. Pěna není hutná jako třeba holící pěna, spíš je nadýchaná, ale je to opravdu příjemné si s ní obličej umývat. Je jemně parfémovaná a mému nosu ta vůně, dovolím si říct čistoty, vyloženě lahodí. Možná lehce vysušuje, ale opravdu to není žádná katastrofa, nicméně někomu s vyloženě suchou pletí, bych jí raději nedoporučila. Já mám plať smíšenou a nevadí mi to. Poslední dobou jsem se naučila odličovat tak, že si make-up (no teď už většinou spíš BíBí) umyju pěnou a zbytek (není toho moc, opravdu jen malilinkato zašpiněný tamponek) odlíčím miceálkou a namažu krémem a musím říct, že je to opravdu komfortnější a obličej si na to nestěžuje :D
Jestli si jí koupím znovu, nevím, protože se obávám, že podobnou službu by mi mohla udělat pěna od Ryoru, kterou mám teď v plánu vyzkoušet a která stojí mnohem méně. Ta od Ryoru tuším do stovky, LRP kolem 350. Jak to dopadne, vám dám pak vědět, ale pokud mě Ryor nepřesvědčí, tak si tuhle znovu pořídím :-)

Vichy – Normaderm peeling 3 v 1

Taky vás už tyhle „nejlépe všechno v jednom“ záležitosti štvou? Vlastně ani nevím, proč jsem si koupila zrovna tenhle peeling, ale asi proto, že jsem doufala, že mi pomůže s mou postpubertální pletí, což se bohužel nestalo. Peeling je poměrně drsný, což mi zrovna nevadí, ale nějakého zlepšení pleti jsem se během jeho užívání nedočkala, mnohem lepší službu mi udělaly mnohem levnější přípravky. Kromě peelingu se dá suspenze použít i jako maska, ale opět po její aplikaci nic zázračného nespatřuji. Kromě toho, že si musím vypatlat polovinu tuby, abych měla uspokojivý pocit, že tam toho mám dostatek... Po smytí s pletí neudělá skoro nic, trochu zjemní, ale nic extra zajímavého. 
Řeknu vám, že teď zkouším jeden homemade peeling/maska přípravek a to je teprve nářez, vyjde na pár korun, vydrží snad na věky a ty výsledky. Brzy vám určitě prozradím víc ;-)

Avon – Planet Spa – maska s minerály z mrtvého moře.

Myslím, že už jsem se zmínila o tom, že cokoli s minerály z mrtvého moře mi dělá dobře a nejinak je tomu v případě této masky. Asi to nebudu moc okecávat, maska je podle mě výborná a určitě si jí znovu koupím. Hydratuje, zjemní pleť, trochu stáhne pory, ale ten celkový pocit po jejím použití (hlavně po pravidelném používání) za to stojí :D I když ten homemade zázrak teď šlape na paty téměř všemu, co jsem kdy vyzkoušela :-)

Dermacol – ACNE clear gel-krém

Už mám doma asi třetí balení, takže to o něčem vypovídá. Žádný zázrak v boji proti akné se sice nekoná, ale i přesto mám tento krém/gel ráda. Slušně hydratuje, pomáhá léčit pozůstatky po akné a udržovat stav pleti. Stojí kolem 70 Kč tuším a určitě si ho pořídím znovu, i když mám teď v plánu vyzkoušet řadu na akné od Ryoru, tak uvidíme :D

Salcura – Antiac, sprej proti akné

Ačkoli jsem o tomhle přípravku četla většinou jen v superlativech, u mě se žádný zázrak nekonal. Ponechme stranou příšerný smrad , pokud by vážně fungoval, mohl by si smrdět, jak se mu zachce, ale mě prostě nijak nepomohl, naopak mi už téměř vyléčené pupínky začaly znovu hnisat a rudla jsem po něm. Na druhou stranu krém Zoederm od téže značky, manželovi vyléčil sloupavající se kůži z prstu, se kterou bojuje už několik měsícu, takže značku jako takovou nezatracuji :-)

Dermacol ACNE clear maska

Pokusím se to moc neokecávat. Maska stahuje pory, trochu si poradí i s černými tečkami, ale žádný zázrak to není, příjemně hydratuje, prostě fajn maska na obličej. Mám jí doma už poněkolikáté.

La Roche Posay – termální voda 

Teď si asi říkáte, k čemu je tenhle sprej dobrý. No, lákalo by mě napsat, že k ničemu, ale není to tak úplně pravda. Má využití několik, můžete ho nastříkat na obličej před aplikací krému, který by se pak mě lépe vstřebávat, ostříknout si jím obličej (i přes make-up), když se potřebuje osvěžit a určitě se najde i využití jiné. Otázkou pak je, jestli člověk takovou „spešl“ vodu za cenu kolem jedno sto korun, potřebuje…  Já vlastně ani nevím, mám doma ještě jednu nedotčenou a přemýšlím co s ní :D



Dva deodoranty Rexona.

K tomu asi není moc, co dodat. Rexonu používám asi ze všech nejčastěji a nejraději. Zkoušela jsem samozřejmě i jiné, ale Rexona mě zatím přesvědčila, že je pro mě jasnou jedničkou. Příjemné parfemace (zelený s aloe vera jsem si koupila, protože jsem chtěla nějaký s parfemací neznatelnou), ale hlavní je funkce, kterou skutečně plní. Takže si nestěžuju a určitě spolu budeme udržovat kontakt i v budoucnu :D


Maybelline – Affinitone – Vanilla Rose

Ačkoli jsem od make-upu čekala mnohem horší vlastnosti, než které má, nejspíš si ho znovu nepořídím. Když pominu to, že jsem si koupila špatný odstín (moje blbost), vyzkoušela jsem od jeho koupě řadu dalších make-upů a takový Caviar Long Stay make-up mě třeba vyloženě nadchnul. Brzo si o něm u mě určitě přečtete :D Na druhou stranu bych ho až tak nezatracovala. Je tekutější konzistence, aplikace je docela příjemná, právě díky tomu, že není hutný a (hlavně při správně zvoleném odstínu :-)) vypadá opravdu přirozeně. Sjednotí ton pleti a drobné nedostatky zakryje. Je pravda, že jsem ho nezkoušela bez báze, takže vám nepovím, jak se bez ní chová, ale na ní vydrží v pohodě až do večera.


NYC – kompaktní transparentní pudr

Jedním slovem miláček. Za cenu do stokoruny vám nabídne vlastnosti ne zrovna nepodobné transparentnímu pudru od Dermacolu, jenže tenhle má tu výhodu, že nepráší všude kolem :-) 
Pleť se po něm neleskne, vypadá sametově, no prostě nádhera. Určitě si ho koupím znovu.Mám pocit, že jsem o něm kdysi četla u Rendy a že ho doporučuvala, no určitě je proč :D

Dermacol – Pearl Energy báze pod make-up

No chce se mi napsat: „Prostě báze,“ ale to asi stačit nebude :-) Je gelové konzistence, dobře se roztírá a make-up na ní vydrží až do večera. Někde jsem četla, že někomu pomohla vyléčit akné, protože „chrání pleť před nepříznivými vlivy tím, že jí pokryje nepropustnými silikony,“ jinde zase, že  ze stejného důvodu „šíleně ucpává pory.“ Mě nepřišlo, že by dělala cokoli z toho. Prostě normální podklad pod make-up, díky kterému se dobře nanaší a dlouho vydrží :D Má rozjasňující efekt, který mě osobně docela vadí (já vím, tak proč sis jí kupovala…) protože mi připadá, že se pak nehezky lesknu (nenávidím, když se lesknu, tam kde nemám) a právě proto si jí znovu nekoupím. Její sestřička Satin Base to ovšem nemá tak jisté, že se jí vyhnu obloukem. I když teď taky uvažují o bázi Sephora. Máte s ní někdo zkušennosti?

Maybelline – One by One waterproof

O téhle řasence už jsem toho napsala tolik, že se nemám v plánu opakovat. Když tak mrkněte SEM, pokud vás zajímají její vlastnosti, ale ve zkratce jsem s ní byla spokojená a další koupi nevylučuji :D

Docela jsem se rozepsala, že? :D Máte s nějakým z těchto výrobků zkušenosti? A jaké? Moc ráda si přečtu, jestli vás některý z výrobků potěšil, nebo zklamal, nebo si na něj teprve děláte zálusk :-)

12 komentářů:

  1. kokosová balea a rexona naj naj naj ♥

    OdpovědětVymazat
  2. tiež používam pravidelne rexonu - podla mna najlepší deodorant a antiperspirant. A s Maybelline Affinitione mám dobrú skúsenosť, konečne som po dlhšej dobe našla make-up, ktorý mi nerobí na tvári šupinky :)

    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  3. Také jsem měla tuto bázi pod make up a nejen že jsem se leskla úplně všude, ale ani výdrž make upu mi nepřišla prodloužená:D To je asi tak jediný produkt, který od Dermacolu nemusím.

    Jinak vidím, že máme asi podobnou pleť, mastnější se sklony k akné, já se několik let čistila různými drahými přípravky z lékárny, zkoušela jsem samozřejmě i věci z drogerie, a veškeré problémy mojí pleti utnul Lush, konkrétně roládka Angels on Bare Skin (a když jednou nebyla na skladě, skvěle jí substituoval Coalface), oba výrobky považuju za naprosté zázraky, doporučuji vyzkoušet, v porovnání s lékárenskými produkty nejsou vůbec drahé a hlavně podle recenzí na stránkách Lushe soudím, že nejsem jediná, komu tak šíleně pomohly:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám pleť smíšenou (sušší tváře), ale akné mi opravdu život neulehčuje :-( Taky jsem zkoušela všechno možné, ale jak jsem psala, testuju teď jeden homemade produkt a ten zatím působí dost zázračně a to nejen na akné :-) Dám mu ještě alespoň týden a pak o něm určitě napíšu, protože zatím působí opravdu jako zázrak :D

      Vymazat
  4. Homemade zní dobře:) Prostě zlaté produkty s minimem chemie. Taky mám tu pleť spíše smíšenou, z puberty mám zafixované klasifikovat se jako děvče s mastnou pletí:D Každopádně když budeš chtít vyzkoušet něco nového, určitě zkus ty Angels, asi o nich začnu psát básně:D Je to snad jediné čistidlo, co znám, co vůbec nevysušuje, naopak mi připadá, že snad i hydratuje:-O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a to je přesně to, co většinou aknozni pleť potřebuje :D Kolikrát je tak přesušená (často právě přípravky proti akné), že aby se "zachránila" začne se "promazávat" (já jsem na ty úvozovky a závorky fakt děsná, co? :-)), maz začne ucpávat pory a z toho vzniká akné.
      Ale když o tom tak básníš, tak já to teda vyzkouším :D Až se příště dostanu do centra, skočím se do Lush mrknout :-) právě o tomhle čistítku jsem přemýšlela už v minulosti, ale teď jsi mě teda nakopla :D

      Vymazat
    2. Jo, přesně takovou chybu jsem dělávala, myslela jsem si, jak je moje pleť šíleně mastná, vysušovala a vysušovala, až jsem jednoho dne zjistila, že je mastná spíš kvůli mně, než ze svý podstaty:D Určitě zkus, já jsem z toho tak nadšená, že snad založím AOBS náboženství:D

      P.S.: Já jsem zase strašně na ":D" smajíky:D

      Vymazat
    3. Já jsem na smajlíky taky :D asi bych měla navštívit nějaký kurz kultivovaného psaní :D Jinak to s tím přesušováním jsem dělávala taky :-) Vsadila bych se, že většina z nás trpících akné :-)
      Tak já vyzkouším a jestli mě taky tak dostane, třeba do tvé sekty vstoupím :D

      Vymazat
  5. Takové články mám ráda. Hezky se čtou (teda když jsou dobře napsané- jako tenhle :) ) a člověk se mnohdy něco přiučí a navíc ví po čem sáhnout a po čem ne. I když to neznamená, že to co (ne)vyhovuje jednomu musí nutně (ne) vyhovovat druhému. Díky za článek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já moc děkuji za krásný komentář. Strašně mě to těší :-)

      Vymazat
  6. Kokosovou Baleu miluju! Ten pudr od NYC musím vyzkoušet a jinak nemám s žádným z těchto výrobků zkušenost. Tento typ článků mám moc ráda, a Ty jsi jej ještě hezky originálně nazvala :). Moje čerstvé Spotřebováno najdeš tady:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/03/spotrebovano-radosti.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, je to za málo peněz, hodně muziky :D
      Za pochvalu názvu moc děkuju :D

      Vymazat

Moc děkuji za Váš komentář :-)