pondělí 18. března 2013

Sada štětců IS’MINE + praní štětců s použitím Ikeácké "chňapky"




O tom, že si mám tuhle sadu štětců v plánu pořídit, jsem vám psala už asi před dvěma měsíci. Štětce mi krátce poté dorazily a až do teď jsem je řádně testovala, abych vám mohla napsat ucelený názor. Štětce jsem mezitím několikrát prala, naposledy jsem zkoušela i metodu, o které jsem se dočetla TADY u Rendy, ale o tom vám ještě napíšu :D


Štětce jsem objednávala u Madalen za příjemných 650 Kč. K nákupu jsem ještě přidala pár věcí o m.u.a. a jednu z nich najdete velice brzy v Giveaway :D Vše dorazilo opravdu poctivě zabalené, paletky byly obalené bublinkami, pouzdro na štětce bylo obaleno bublinkami, k tomu samotné štětce byly obalené bublinkami + ještě každý zvlášť zabalený. Byla jsem z té šetrnosti opravdu unesená a hodnotím to velice pozitivně. Nemluvě o příjemném a rychlém jednání s Madalen a dárečku k nákupu. 


Než se dostanu k hodnocení štětců samotných, musím se nejprve přiznat, že se štětci velké zkušenosti nemám. Několik let jsem používala dlouhé aplikátory od Yves Rocher, když jsem pak všude četla o štětcích, usoudila jsem, že musím nějaké vyzkoušet a poslední , řekněme rok, jsem používala pár štětců ze základní řady e.l.f. a taky jsem s nima přežila. Musím teda říct, že jsou ale opravdu špatné, odlepují se, pelichají, škrábou, práší… 

Jeden štětec od e.l.f vyjde na nějakých 39 Kč
Jeden štětec z této sady vyjde na 50 Kč a to nemluvím o tom úžasném cestovním pouzdru, které dobře poslouží i jako stojan. Cenový rozdíl je opravdu minimální, ale co se týče kvality, tam je rozdíl opravdu obrovský…


1.       Powder Brush
Štětec na pudr je hustý, měkký a celkově se mi s ním pracuje velice dobře. Zastřižený je rovně (rozuměj, není zastřižený křivě) a nepráší. Hned jak mi přišel, vypadlo z něj pár chlupů, pak dlouho nic, pak zase pár chlupů a od té doby mi připadá, že chlupy drží tam, kde mají. 
Celkově hodnotím 9 body z 10 a bodík dolu má za to drobné pelichání. 

2.       Stipple Brush
S tímhle typem štětců nemám žádné zkušenosti, a proto jsem na něj byla velice zvědavá. Hned jak přišel, vypadl z něj trs chlupů, jako opravdu trs, pak při prvním použití pár chloupků a od té doby chlupy drží. Připadá mi, že je na Stipple Brush docela málo hustý a že je tam více těch dlouhých štětin, než by mělo být, ale to je možná můj pocit, jak říkám, nemám se stipple žádné zkušenosti.  Každopádně mi připadá, že funguje, jak má, i když je pro mě aplikace pomocí tohoto štětce opravdu zdlouhavá a složitá, takže ho asi na tento účet používat nebudu, protože žádný opravdu extra rozdíl v tom nevidím (a to jsem se opravdu snažila dodržet postup a make-up nenatírat, ale vklepávat). 
Hodnotím 6 body z 10 a to za pelichání a podle mě nevyhovující poměr štětin a hustotu. Opět říkám, že je to jen můj pocit, který samozřejmě nemusí mít všichni. 

3.       Foundation Brush
S tímhle štětcem jsme se hned skamarádily. Nepoužívám ho sice na aplikaci make-upu, nýbrž na pleťové masky, ale i na make-up funguje skvěle. Je měkoučký, hustý a nepelichá. 
Prostě 10 bodů z 10 :D


4.       Blush Brush
Řekla bych, normální štětec na tvářenku. Opět z něj vypadlo pár chloupků, pak dlouho nic a pak zase pár chloupků. Je měkký a příjemný. 
Za pelichání 9 z 10


5.       Dlouhý Eyeshadow Brush +

6.       Kratší Eyeshadow Brush
Tyhle štětce mají úplně stejné vlastnosti. Jsou husté, měkké, rovně střižené, nepráší a nepelichají. Stíny se s nimi aplikují opravdu příjemně i díky dlouhé rukojeti. 
Za mě 10 bodů z 10. 

7.       Blending Brush
Ten nemůžu nazvat jinak, než: „miláček“ Stíny vyblendí opravdu do ztracena. Měkoučký, nepelichá, hustota štětin je pro dosažení správného výsledku tak akorát a velikostně mi naprosto vyhovuje. 
Za mě 10 z 10.

8.       Malý Blending Brush
Ten bych blending brushem rozhodně nenazvala, je to přesně štětec na způsob blendingu od e.l.f.u. Není to špatný štětec, skvěle se s ním aplikují stíny do crease, ale na bendění bych ho nepoužívala. Je tvrdší, rozuměj, tolik se neohýbá, ale to je přesně to, co mi na něm vyhovuje. Dostane ode mě 9 z 10 a to jen za označení, které mi připadá mimo mísu, jinak je to jeden z mých nejoblíbenějších. 

9.       Angled Eyeshadow Brush
U tohoto štětce mi trochu uniká jeho smysl. Prý by se právě s ním měly aplikovat stíny do crease, ale na rozdíl od svého „blendícího“ kamaráda, který je aplikuje opravdu přesně, je při tomhle použití, štětec rozšmrdlá jak se mu zachce. Ani normálně se s ním stíny aplikovat nedají. Možná je to prostě mnou, protože moje sestra tenhle typ štětců upřednostňuje, ale já pro něj využití nemám. Jinak je střižený rovně, vypadlo z něj pár chlupů, ale je měkký. 
No za mě dostane 8 bodů z 10 a to proto, že jako štětec to špatný není, akorát já ho prostě nevyužiju. (Takže je to ode mě nejspíš trochu diskriminační hodnocení :D)

10.   Eyeliner, nebo Lip Brush
Tento špičatý štětec se dá použít oběma způsoby a v obou dvou případech funguje tak jak má. 
10 bodů z 10.

11.   Eyliner Brush
Hádám, že většina lidí právě tento zkosený eyeliner brush na obočí. Dříve jsem na obočí používala malý štěteček ze sady od essence a to je opravdu jako nebe a dudy. Zatímco se ten malý deformovat a jak byl krátký, se s ním špatně manipulovala, tento s dlouhou rukojetí, což je opravdu na aplikaci asi tak tisíckrát lepší, drží pevně svůj tvar. Hned jsem si ho zamilovala. 
10 bodů z 10

12.   Lip nebo Concealer Brush
Tento štětec používám hlavně na vydlabání báze pod oční stíny (Artdeco) z kalíšku :D
Dá se ale použít i na oční linky, chce to jen trochu cvik :-) Na korektor mi připadá malý a na rty mě ani nenapadlo ho zkoušet.
Za mě 10 bodů z 10 při mém vlastním použití :D

13.   Eyebrow Brush
Klasická spirálka na obočí na které není moc co zkazit :D 
Je pevná, obočí pěkně rozčeše, jen mi připadá, že se na vršku jakoby třepí, takže za to 8 z 10.



Jak vidíte, se štětci jsem opravdu spokojená. Průměr známek je po zaokrouhlení 9,0. 
Věřím tomu, že existují i lepší, ale na druhou stranu, nejsem profesionál a taky nejsem zrovna nakloněna placení jen za značku. Pro mě jsou naprosto vyhovující a s klidným svědomím bych je doporučila těm, kteří od štětců očekávají výbornou kvalitu za skvělou cenu. 

Sada by měla být kopií Essentials Kitu od Sigmy, na povedenou recenzi na tyto štětce se můžete podívat TADY (na konci je odkaz na video v angličtině s porovnání IS'MINE a SIGMY), nebo TADY je přímo recenze od Madalen. Teď jsem si taky všimla, že štětce má ve svém sortimentu i Plum a to TADY.

Po té, co jsem se dočetla, že i Sigma vyrábí štětce v Číně, v tom opravdu nevidím moc velký rozdíl, jestli si koupit jedny číňany za 3000, nebo druhé za 650…


Na začátku článku jsem vám psala, že jsem zkoušela metodu praní štětců, o které jsem četla u Rendy. Rukavice z Ikey mi tu už snad rok ležela bez většího využití, jsem spíš zastáncem klasických „chňapek“ a tak jsem byla ráda, že by mohla najít svoje využití. A taky, že našla. Je to opravdu rychlejší a pohodlnější způsob :D
Na mokrou rukavici jsem nakapala dětský šampon z Manufaktury  (chodím na něj Princezně, tak pšt ;D), štětce jeden po druhém namočila, třením o rukavici, vyčistila, položila stranou a nakonec je všechny propláchla. Zabralo mi to minimálně o polovinu méně času, než obvykle a taky to bylo mnohem pohodlnější :D Nakonec jsem štětce dala uschnout štětinkami dolů…



Jak se vám sada IS’MINE líbí? Používáte štětce, případně jaké? Co říkáte na tento zajímavý způsob praní štětců? Budu se moc těšit na vše komentáře :D







6 komentářů:

  1. já jsem na začátku roku objednávala štětce od ELFu ze Studio řady a jsem celkem spokojená, ale stejně mě láká vyzkoušet i tyto:) čtu na ně vseměs dobré recenze, takže si asi na léto udělám radost a pořídím se je:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Štětce ze Studio řady jsou obecně taky dobře hodnocené, ale z té základní je to opravdu děs a běs... Mě se na té sadě právě líbí, že je to všechno pěkně pohromadě k tomu v perfektním cestovním pouzdru :D A za 50 Kč za štětec v průměru, klidně přežiju, že dva z toho nevyužiju :D

      Vymazat
  2. Já si chci sadu pořídit, čekám jen, až budu mít nějaký přebytek peněz :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to znám :D Btw. nepohybovala ses ve stredu kolem Palladia? Měla jsem pocit, že jsem tě tam zahlédla :-)

      Vymazat
  3. Tyhle štětce si plánuju u Madalen pořídit jen co budu mít penízky a budou naskladněné. Jsem líčící začátečník, takže si říkám, že tyhle štětce by pro mě mohly být to pravé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě jsou do začátků určitě ideální. Až je mi líto, že jsem o nich tenkrát nevěděla a marnila rok svého života štětci tak mizerné kvality...

      Vymazat

Moc děkuji za Váš komentář :-)