pátek 22. února 2013

Paletka Mariposa od Urban Decay - popis, swatche, líčení, část 1.



Vím, že je to skoro měsíc od mého posledního příspěvku a je mi moc líto, že jsem nebyla ten měsíc schopná na blog přispívat. Nejprve toho bylo opravdu příliš a neměla jsem vůbec čas, později jsem se na to ale, přiznám se, vyflákla. Dostala jsem nějakou depku, že stejně nemám oproti ostatním blogerkám, čtenářům co nabídnout a dokonce jsem chtěla blog zrušit. Bylo to právě to, že i přes mou nepřítomnost na počítadle skákala čísla, dokonce přibyli noví čtenáři, co mě přinutilo se na to nevykašlat. Asi to se mnou nebude tak tragický, když mám čtenáře a co víc, než jejich počet, je pro mě důležité, že mám pod články komentáře, tudíž mé články opravdu čtou a zajímají je. Tímto vám za tuto podporu moc děkuji a pokusím se znovu nepodlehnout slabým chvilkám. 

Teď ale od sentimentu zpátky k hlavnímu tématu a to k paletce Mariposa od Urban Decay. Tento článek jsem vám slibovala opravdu dlouho a konečně nastala jeho chvíle.   
Paletku jsem objednávala ZDE (kde ji bohužel už nevidím) a přišla krásně zabalená v bublinkové folii a v papírovém obalu, který je pro UD typický. Sama paletka je pak plechová, s vyraženým motýlem a logem značky na přední straně. (Pozn. Mariposa znamená španělsky Motýl, což je mimo jiné symbol celé značky UD)


                                                                                                    Uvnitř se ukrývá 10 perleťových stínů:

                                                                                                                   (Bez blesku)

                                                                                                                  (S bleskem)


ROCKSTAR – tmavě fialová se shimmerem



















GUNMETAL – šedá se stříbrným shimmerem




















SKIMP – „tělovka“ s jemným shimmerem




















INFAMOUS – lila se stříbrným shimmerem



















WRECKAGE – tmavší taupe barva se zlatým shimmerem 



















HAIGHT – tyrkysová se stříbrným shimmerem

















MONEY – stříbrná se zeleným shimmerem 


















MUSHROOM – myší šedá se stříbrným shimmerem


















SPOTLIGHT – střední taupe barva se zlatými třpytkami




LIMELIGHT – bronzová se zlatými třpytkami



















U posledních dvou jmenovaných, konkrétně SPOTLIGH a LIMELIGHT mi velké třpytky vadí. Nejen že opadávají při aplikaci, což se ale dá nějak přežít, jenže ony se zrádně z víček spouští i během dne, což už se přežít nedá. Z domova vyrazíte s dokonalým zlatavým nalíčením, dorazíte na místo určení, kouknete do zrcátka a sakra, všude po obličeji se vám valí zlatý „bordel.“ Podobnou vlastnost má bohužel i odstín WRECKAGE, nicméně ten opadává pouze při aplikaci a během dne už nikoli, což mu slouží ke cti. Mými favority jsou bezkonkurenčně: INFAMOUS a HAIGHT, protože efekt, který na očích vykouzlí je blíže nespecifikovatelný, ale řekněme prostě kouzelný. Efektní je i odstín MONEY, obzvláštně v kombinaci s tyrkysovým HAIGHT a stejně tak MUSHROOM a GUNMETAL spolu, ale i bez sebe, vytváří krásný třpytivý efekt. U ROCKSTARu mi připadá, že se krapet hůře zapracovává do ostatních stínů, ale dá se to a barva je na očích temně fialová, dokonce trochu do hněda a výsledný efekt si mě opravdu získal. Celkově musím říct, že koupi paletky rozhodně nelituji. Všechny barvy jsou opravdu krásně perleťové (já miluju perleťové stíny) a na očích dělají opravdu překrásný efekt. Stíny jsou vysoce pigmentované, kromě výše zmíněných nepráší, nebo jen opravdu jemně a vydrží neskutečně dlouho se stejnou intenzitou. Dokonce se po čase do sebe ještě víc jakoby vpijí a docílí krásnějšího přechodu, než dokážu já :o)

Pokud si dobře pamatuji, slibovala jsem vám i nějaké varianty líčení s paletkou, ale protože by byl článek moc dlouhý, ukážu vám (abyste věděli na co se těšit) mou nejoblíbenější variantu (a to jsem si dříve modrou na svých zelených očích nedovedla představit :o)) a další budou v samostatném článku.


Jak se vám paletka líbí? Jak byste se s ní nalíčili? Třeba mi poradíte variantu, kterou jsem ještě nezkoušela :o) A co tohle líčení, dovedli byste si ho na sobě představit? Budu se jako vždy moc těšit na vaše komentáře, které mi vždy dělají jen a jen radost :-)

4 komentáře:

  1. Určitě s blogem nekonči, to by byla škoda. Paletka je moc hezká :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za podporu, taky už mě tyhle myšlenky prešly :D

      Vymazat
  2. Míšo krásné líčení, a koukej dál blogovat - měsíc nebylo co číst :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :o) Vážně ani nevíš, jak moc mě to těší. Úplně mi vléváte do žil novou chuť blogovat :D

      Vymazat

Moc děkuji za Váš komentář :-)