sobota 29. prosince 2012

L’Occitane – Krém na ruce Bambucké máslo – Datle (limitovaná edice Květy štěstí 2012)

Tak jsem zase po dlouhé době tu. Moc mě mrzí, že jsem o svátcích neměla čas, ale pokusím se vám to vynahradit. Prvním (snad) vynahrazením je článek o krému od L'Occitane, o který si psala brunet. Taky vám prozradím na co se můžete těšit dál :o) Na článek o výhře od Dermacolu, o paletce Urban Decay, magnetických nehtech od Essence a laku od "Chanelu" a další a další článečky, které teď už snad pravidelněji budu vkládat. Doufám, že jste si vánoční svátky užili v klidu a v pohodě a Ježíšek vám naježil všechno, co jste si přáli. A teď už k samotnému článku.



Dneska si v rychlosti napíšeme něco o tomhle krému na ruce. Abych řekla pravdu, nejsem si úplně jistá, jestli jsem ráda, že jsem si ho koupila, nebo ne. Mám z něj totiž dost rozporuplné pocity (Už zase?!) Chtěla jsem si koupit nějaký kvalitní a voňavoučký krém na ruce a musím uznat, že se mi neskutečně líbí krémy v tubách, je to dokonalé retro :o) Což mi připomíná, pokud víte o nějakých dalších značkách, které dělají krémy v tubách, určitě dejte vědět. Osobně vím už jen o Crabtree & Evelyn, ale tam by mi vadilo, že si pro něj nemůžu zajít někam do prodejny. Nemám problémy s nakupováním na internetu, ale třeba takový krémíček si prostě ráda očichám. No ale zpátky ke krému L’Occitane.
První věc, o které se musím zmínit, je cena. Za 30 ml. krému chtějí 195 Kč (No vážně!) To znamená, že 10 ml. krému vás vyjde na 65 Kč. (Pokukovala jsem po Citronu od Crabtree & Evelyn a ten vyjde na 270 Kč za 50 ml. tudíž 54 Kč za 10 ml. Sice to nezní jako moc velký rozdíl, ale myslela jsem si, že C&E (teda kdybych objevila někde v obchodě) je můj cenový strop.)
Pro srovnání s trochu „přízemnějšími“ značkami (Výsledné ceny za 10 ml. jsem zaokrouhlovala nahoru):
L’Occitane krém na ruce (Pokud se nemýlím, stojí všechny stejně), (30 ml) – 195 Kč (10 ml. – 65 Kč)
Crabtree & Evelyn Citron (50 ml) – 270 Kč (10 ml. – 54 Kč)
Weleda krém na ruce Rakytník (50 ml) - 169 Kč (10 ml. – 34 Kč)
La Roche-Posay Lipikar (50 ml) - 140 Kč (10 ml. – 28 Kč)
Vichy Essentielles (50 ml) - 115 Kč (10 ml. – 23 Kč)
Nivea SOS krém na ruce (50 ml) - 85 Kč (10 ml. – 17 Kč)
Avon Planet Spa African Shea Butter (75 ml) - 92 Kč (10 ml. – 13 Kč)
Neutrogena NordicBerry krém na ruce (75 ml) - 85 Kč (10 ml. – 12 Kč)
Dove Visible Effects (75 ml) - 59 Kč (10 ml. – 8 Kč)
Essence krém na ruce a nehty 2v1 (75 ml) - 39 Kč (10 ml. – 6 Kč)
Essence 24h hand protection balm (75 ml) – 35 Kč (10 ml. – 5 Kč)
(Ceny ostatních krému jsou orientační... mohou se v řádu korun, někdy i desetikorun lišit, podle prodejce, nebo když jsou v akci.)

Nicméně, kromě ceny, je druhou stranou mince, jak tenhle „levný“ krém působí na pokožku rukou a také jak voní, jestli si tedy tolik peněz za své služby zaslouží. K vůni napíšu jen jedno slovo: Božská! Před svátky se u nás zastavil manželův táta – můj tchán (vysoký statný chlap) a ptal se, jestli nemám krém na ruce. Z vůně byl naprosto unešený. Jak si natíral ruce na druhém konci místnosti, zavála až ke mně a ještě nějakou dobu jsem ji cítila, takže co se týče vůně, nemám, co bych vytknula. Nicméně, účinkem mě krém bohužel nepřesvědčil. Je pravda, že se krásně vstřebá a nezanechá pocit mastných rukou, ale že by nějak zázračně hydratoval, jsem si teda nevšimla, což je mi moc líto. Vezmu-li totiž v potaz tu úžasnou vůni, kdyby ještě způsobil na rukou alespoň menší zázrak, jenom takový malilinkatý zázraček, možná by mi nebylo líto, do něj skoro dvě stovky investovat. Takhle to ale bohužel vypadá, že jsme se viděli naposledy.

Používáte krémy od L’Occitane? A co si myslíte o poměru kvalita/cena? Doporučíte mi nějaký voňavoučký krém na ruce, nejlépe v tubě? (Není podmínkou.)
Moc ráda si přečtu vaše zkušenosti s krémy na ruce a třeba se inspiruju pro příště :o)

5 komentářů:

  1. Mě se u těhle dražších krémů líbí to balení, připomíná mi tempery v době kdy tempery v tubách teprve začínaly.
    Dost dobrej průzkum trhu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak podobnost s temperama mě nenapadla, ale má něco do sebe :-D Jinak díky za pochvalu, myslela jsem, že tyhle ekonomický články nikoho neberou :-)

      Vymazat
  2. Ten klasický L'Occitane se dělá i v balení 150 ml a v ČR stojí 575,-, potom 10 ml vychází na 38,- Kč, to už zní trochu lépe. :-) Ale každopádně - musela jsem ho mít a není o co stát, vysušuje a zhoršuje mi ekzém :-/ Ale nádherně voní, to zas jó.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak ta vůně je opravdu úžasná, teda alespoň toho, co mám já a 38 Kč za 10 ml. už je i přijatelnější, ale bohužel ty účinky zaš až tak skvělé nejsou, alespoň ne za ty peníze :o(

      Vymazat
  3. Loccitane jsem nezkousela,ale cetla jsem pomerne nelichotive recenze.Dobre jsou kremy na ruce od Skin 79,mala tubicka ale jeste lepsi mi prijdou kremy na ruce od Ceano Cosmetics,maji 3druhy,jsou tez v tube a 100ml za 260CZK navic staci opravdu malinko a ten pocit hydratace vydrzi opravdu dlouho,maji i variantu s bambuckym maslem.Da se sehnat na bioo.cz a prodejna je v Kotve.Zatim je to nejlepsi krem co jsem zkusila a baleni je luxusni.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Váš komentář :-)