sobota 15. prosince 2012

Listopadový Senzabox – aneb jak uspěli výrobky po delším testování.




Slíbila jsem vám (hlavně mým dvěma milým čtenářkám Daně a brunet, které tímto zdravím :o)), že všechny výrobky z listopadového Senzaboxu podrobím řádnému testování a o to, jak u mě uspěly, se s vámi podělím. Výrobky jsem testovala opravdu poctivě a zde jsou mé postřehy:

Figs & Rouge – Lip, face, hand and body balm


Musím říct, že ze začátku jsem byla z balzámku nadšená, postupně mé nadšení opadlo, až se nakonec vrátilo s ještě větší razancí. Na rtech je mi moc příjemná lehoučká konzistence, ale co je hlavní, vážně krásně zjemňuje rty. Před pár dny mi ošklivě popraskaly a já už nevěděla co s tím. Moc velké hojivé účinky jsem tomuhle balzámku nepřikládala, ale jak se říká, za zkoušku se nic nedá. Ihned po namazání jsem cítila, že mi rty tolik nepnou a není mi nepříjemné se usmát, po nočním působení se mi zacelily. No vážně, ráno jsem měla pusinku hebounkou a bez popraskání. Mimochodem výborný je i pod rtěnky, které jinak trochu vysušují.

label.m - Gentle cleansing shampoo

V lahvičce voní příjemně, při mytí voní příjemně, ale po umytí mám kolem odtoku ve „sprcháči“ oranžovou pěnu. Vzhledem k tomu, že mám na vlasech hnědo-zrzavou barvu, tak je mi jasné, kde se tam vzala, ale rozhodně z toho radost nemám. Barva je totiž dlouhotrvající, tudíž se nemá z vlasů vymývat, nýbrž odrůstat. Obávám se, že kdybych se šamponem myla častěji, asi by chudinka neměla k odrůstání příležitost, protože by se do té doby zcela vytratila. Takže jsem si s ním umyla vlasy celkem 3x, protože jsem mu vážně moc chtěla dát šanci, ale kamarádi teda rozhodně nebudeme. Nicméně radost udělá alespoň mým štětcům, takže i tak využití najde.

CHI - Silk infusion, Vlasové hedvábí

Tak ale s tímhle zlatíčkem jsme se skamarádili na první použití a zřejmě se od teď budeme pravidelně vídat. Do vlhkých vlasů stačí vetřít opravdu kapičku, ale jaký zázrak ta kapička vykoná. Dokonce i můj manžel (a že ten si nevšimne ani, jestli jsem nalíčená, nebo ne) si všimnul, jak krásně se mi vlásky lesknou a jak jsou heboučké. Vůně je sice ne úplně příjemná a je pak cítit i z vlasů, ale za ty účinky mi to rozhodně stojí.

Lavera – Trend sensitiv – přírodní korektor

Tohle je jeden z těch výrobků, ze kterých mám radost, že jsem mohla vyzkoušet, ale znovu si ho nepořídím. Je pravda, že mi přijde, že kryje lépe než korektor od e.l.f.u, ale to ještě neznamená, že na mě někde nečeká ještě větší zázrak. Ráda bych vyzkoušela Boi-ing od Benefitu. Ale protože je finančně krapet náročnější, asi mezitím zkusím ještě něco jiného, než přijde ta chvíle totálního šílenství, kdy mi nebude líto, za něj ty peníze dát. (Čas od času se mi takové věci dějí :o)) Každopádně není špatný, ale za 250 Kč si ho nekoupím. Máte typ na nějaký dobrý tekutý korektor na kruhy pod očima? Samozřejmě za rozumnou cenu, neboť jinak bych si mohla pořídit rovnou už ten Boi-ing  :o)

tetesept – zdravotní koupel Relaxation

Jediná věc, kterou jsem zatím neměla příležitost vyzkoušet, ale na druhou stranu si říkám, že je to prostě koupelová sůl, takže tam stejně asi nebude moc, co hodnotit, spíš asi vůně. No stejně nemám vanu, takže otázka toho, jestli bych si pořídila znovu, je tak trochu off topic.

Green Line – Clear active – dvoufázový odličovač očního make upu.

Tenhle odličovač společně s balzámkem a vlasovým hedvábím patří do mé top trojky z listopadového Senzaboxu a zároveň mezi věci, které si zřejmě znovu pořídím. Pokud se mezitím nestane něco, co mě donutí změnit názor. Každopádně odličuje opravdu moc dobře (lépe než miceálka, no vážně, sama jsem z toho byla v šoku) a opravdu není potřeba ani zlehka zatlačit, aby zmizela voděodolná řasenka, gelová linka i dobře pigmentované stíny na bázi. Přijde mi, že se odličovače bojí a už jak se k nim blíží, raději víčko opustí dobrovolně. Na poprvé mě v jednom oku pálil, v druhém ne, ale od té doby mě ani trošku nezaštípal. Někde jsem četla, že ho někdo používá na celý obličej, takže mi to nedalo a taky jsem musela vyzkoušet, no bohužel naposledy. Většinou se odličuji následovně: Oči, obličej, fyziologická čistící pěna La Roche-Posay, minerální voda ve spreji, hydratační krém. Nicméně háček je v tom, že pěna na odličovači jaksi nepění, zřejmě nějaká chemická reakce mezi oběma produkty, ale vzhledem k tomu, že odličovač je primárně určený na oči, tak mi to vůbec nevadí. Každopádně si tenhle odličovač našel místečko v mém kosmetickém srdci a tam společně s miceálkou (na zbytek obličeje) zřejmě zůstane, dokud (pokud) se neobjeví větší zázrak.

No a jaké jsou tedy mé komplexní dojmy z listopadového vydání po řádném odzkoušení? Vcelku dobré. Na to, jak jsem byla z počátku zklamaná, pak tak nějak spokojená, jsem teď spokojená moc, protože jsem díky Senzaboxu objevila tři skvělé kosmetické produkty, které si pravděpodobně znovu pořídím. Vyzkoušela jeden, který mě sice potěšil, ale zřejmě se už znovu nesetkáme a další se kterým se teda nepotkáme určitě. Poslední na mě zatím čeká, ale řekla bych, že na něm není moc, co zkazit a tak se na jeho použití těším.

Jak je to u vás se spokojeností po delším čase? Našli jste si také nějakého oblíbence, nebo vám produkty nic neříkají? Ráda si přečtu vaše postřehy a snad taky tipy na nějaký ten korektorek na kruhy pod očima.

9 komentářů:

  1. Já byla také nadšená z odličovače, ale všimla jsem si, že mi oční okolí docela vysušuje a to tak, že se chvilku po použití objeví šupinky. Ale nevzdam se ho, protože odličuje skvěle!:) radši se pak máznu hydraťákem:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě teda naštěstí nevysušeuje, ale kdyby ano, asi bych napsala přesně to, co ty :o)

      Vymazat
  2. Pěkný článek.Já jsem ještě nic nezkoušela protože doma pořád marodím...Ale dneska nebo zítra také budu psát recenzi..Na senzabox.A toho šamponu se začínám celkem bát.Zatím jsem na něj pozitivní recenzi nečetla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ať se brzo uzdravíš. Na článek se budu těšit :o)a co se týče šamponu, záleží na tobě, kolik máš odvahy :o)

      Vymazat
    2. Tak dneska jsem vyzkoušela ten šampon.Nevím proč ale na moje vlasy sedl úžasně.Měla jsem je krásně objemné.A hlavně byli hodně rovné což mám věčinou kudrnaté vlasy po umívání.A úžasně se rozčesávali takže já si šampon koupím.

      Vymazat
    3. Tak to je jedině dobře, že ti sedí. Třeba byla chyba na mé straně :o) Však jsem taky nepsala, ať ho nikdo nezkouší, nebo nekupuje, jen jsem napsala svoje zkušennosti.

      Vymazat
  3. Máme hodně podobné dojmy...až na šampon, dostala jsem totiž pečující(doufám, že se nepletu). Odličovač taky používám na oči a na zbytek obličeje micerálku, tohle kombo mi opravdu vyhovuje. A řekla bych, že mi tento odličovač zlepšil řasy. Sůl doporučuju i bez vany, do lázně na nožky je dokonalá. Já si jí určitě koupím znovu, až dojde.

    OdpovědětVymazat
  4. no... vzhledem k tomu, že šampon je HLOUBKOVĚ čistící, tudíž bych ho na barvené vlasy ani nedávala - je tam i napsáno, že dává dolů veškeré silikony, parabeny, vlasové přípravky atd - muselo ti být jasné, že to začne tahat i pigmenty barvy ;) jestli ne, tak o kosmetických přípravcích asi nic nevíš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem pro jistotu zašla podívat do koupelny, jaký že přesně šampon jsem dostala, no a ze tří variant: Gentle Cleansing, Deep Cleansing a Treatment Shampoo, jsem skutečně dostala Gentle cleansing viz. můj první článek o tomto Senzaboxu: http://cnbymiisha.blogspot.cz/2012/11/muj-prvni-senzabox-shrnuti-test-2.html
      Pokud se nemýlím Gentle znamená "Jemný," toliko k té části o hloubkovém čištění.
      Když už jsme u toho Hloubkového čištění, v popisu šamponu je skutečně napsáno, že, cituji: "odborně odstraňuje přebytečný kožní maz, stylingové přípravky, chlor a mořskou vodu." (Z oficiálních stránek Senzaboxu), ničeho ohledně barvy na vlasy, nebo silikonů či parabenů, které ostatně sám obsahuje, tam psáno není. Na podporu tohoto tvrzení si dovoluji výňatek ze složení šamponu: "...Dimethicone copolyol, Methyplparaben, Propylparaben, Butylparaben, Ethylparaben..." Hádám, že parabeny jsou ti již podle názvu jasné, o další složce si můžeš přečíst zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Silikon (K dobru ovšem šamponu slouží, že výše zmíněný silikon je rozpustný ve vodě, tudíž se po použití z vlasů vymývá)
      No a ještě si dovolím se vyjádřit k části, že kosmetice nerozumím... No já se tady ani nepokouším na si na něco takového hrát. Už z názvu mého blogu, to snad vyplývá :o)

      Vymazat

Moc děkuji za Váš komentář :-)